Ben jij al Digitaal Vaardig?

De Nederlandse werknemer verliest dagelijks 8% van zijn werktijd aan slecht functionerende ICT en gebrekkige digitale vaardigheden. Een financiele strop van 19 miljard euro per jaar." Drs. Ing. A. van Deursen - Universiteit van Twente

Image

Bedrijven

Aantoonbaar Digitaal Vaardig

Vindt u het belangrijk dat u en uw medewerkers beschikken over het minimale basisniveau digitale vaardigheden en wilt u hen ondersteunen in dit leerproces? Dan is Integrated Learning E-userskills geschikt voor u en uw medewerkers. Na afloop van de training is het mogelijk een erkend certificaat behalen: zo kan iedereen in Nederland aantoonbaar digitaal vaardig worden.

Het maakt niet uit welke functie of welk niveau uw medewerkers hebben: door middel van Integrated Learning E-userskills kan een medewerker gericht op zijn of haar eigen niveau trainen. Daarnaast kan de medewerker naast het algemene profiel ook nog kiezen voor verschillende functieprofielen: zo leert hij of zij naast de basis digitale vaardigheden nóg meer over de specifieke onderwerpen die voor zijn of haar functie van belang zijn.

Integrated Learning E-userskills: iedere burger aantoonbaar Digitaal Vaardig!

Historie

Aan de basis van E-UserSkills ligt het onderzoek Ctrl-Alt-Delete van de Universiteit van Twente. Uit dit onderzoek bleek dat werknemers niet voldoende digitaal vaardig zijn. Productiviteitsverlies door het ontbreken van adequate digitale vaardigheden kost Nederland rond de 19 miljard euro per jaar. Op basis van dit onderzoek heeft het ECP (Platform voor de Informatiesamenleving) in opdracht van het Ministerie van Economische zaken een standaard voor digitale vaardigheden laten ontwikkelen: E-UserSkills. Op basis van diverse expertmeetings met ruim honderd vertegenwoordigers uit diverse beroepen en branches is de inhoud bepaald. De inhoud van deze standaard is vastgelegd in het certificaat Digitale vaardigheden.

e-UserSkills is een training in de basisvaardigheden die u nodig heeft om te kunnen functioneren in de digitale samenleving. Deze standaard ligt ten grondslag aan het certificaat Digitale Vaardigheden. Werknemers moeten over goede digitale vaardigheden beschikken. De eisen die het bedrijfsleven stelt aan haar (toekomstige) medewerkkers als het gaat om digitale vaardigheden zijn met het certificaat Digitale Vaardigheden geïnventariseerd en vastgelegd.

Uitgangspunt bij de ontwikkeling van E-UserSkills is een minimaal basisniveau voor elke medewerker in Nederland. Daarnaast is er een gevorderd niveau ontwikkeld waarbij gedifferentieerd kan worden naar verschillende functies. In het bedrijfsleven komt dit uitgangspunt ook vaak terug. Organisaties stellen steeds vaker de eis aan elke medewerker om te voldoen aan het basisniveau digitale vaardigheden. Daarnaast zien we dat voor verschillende functies aanvullende eisen worden gesteld voor verschillende onderdelen uit de standaard Certificaat Digitale vaardigheden.

Digitaal vaardig zijn op de werkvloer mag tegenwoordig geen vraag meer zijn, het is een must voor iedere medewerker. Let bij werving en selectie op of uw medewerkers over de juist digitale vaardigheden beschikken. Biedt uw personeel indien nodig een opleiding aan waarbij de noodzakelijke digitale vaardigheden centraal staan. Zo investeert u in uw personeel en in de toekomst van uw bedrijf.

De online training is gebaseerd op het Integrated Learning leerconcept waardoor er geen additionele opleidingsmaterialen zoals boeken aangeschaft hoeven te worden. Daarnaast is de training geschikt voor zowel klassikale- als één op één trainingen, webinars en zelfstudie (e-Learning). De training wordt aangeboden vanuit één portal en bestaat uit verschillende werkvormen.

 • Nulmeting
  Door middel van de nulmeting kunnen uw medewerkers hun eigen kennis- en vaardigheidsniveau vaststellen. Uit deze nulmeting volgt een persoonlijk opleidingsadvies, waardoor zij gericht kunnen leren.
 • Theoriemodules
  De theoriemodules kunnen gericht vanuit de nulmeting of in hun geheel doorlopen worden. De theoriemodules bevatten instructievideo's, simulaties, naslagwerk en additionele opdrachten.
 • Integrale Praktijkopdracht
  De integrale praktijkopdracht combineert verschillende onderdelen uit de theorie met elkaar. De medewerker kan zo laten zien de theorie echt begrepen te hebben. De opdrachten worden standaard nagekeken door de organisatie zelf; tegen meerprijs kan ook een trainer van Aegolius deze nakijken.
 • Het oefenexamen
  Het oefenexamen is inhoudelijk vergelijkbaar met het officiële E-userskills Examen Certificaat Digitale Vaardigheden en vormt daarom een goede voorbereiding hierop. Legt de medewerker het oefenexamen met goed gevolg af, dan kan hij of zij een Aegolius-certificaat ontvangen.
 • E-userskills Examen - Certificaat Digitale Vaardigheden
  Het behalen van het E-userskills Examen Certificaat Digitale Vaardigheden is de manier om digivaardigheid aan te tonen. Het officiële examen wordt aangeboden in de Test IT Online-omgeving.

Het leerarrangement Integrated Learning E-userskills bestaat uit de volgende onderdelen:

Module A

 • ICT Algemeen
 • Bestandsverwerking en Online samenwerken
 • Veiligheidsbewustzijn en Privacy
 • Internet
 • Social Media

Module B

 • Tekstverwerking
 • Spreadsheets
 • Presentatiepakketten
 • E-mailtoepassing en Digitale agenda

Om aan te tonen dat iemand voldoet aan de minimale eisen voor basis digitale vaardigheden is het E-userskills Examen Certificaat Digitale Vaardigheden ontwikkeld. Het cursusmateriaal van Integraded Learning E-userskills sluit naadloos aan op de stof die getoetst wordt in het examen en vormt daarom de ideale voorbereiding. De examens kunnen los bij het leerarrangement worden besteld en vormen de perfecte afsluiting van de trainingsperiode: de werknemer kan dan niet alleen aantonen de online training te hebben gevolgd, maar kan ook bewijzen digitaal vaardig te zijn.

Het examen wordt op drie verschillende manieren aangeboden:

 • Op een centrale plek georganiseerd waarbij deelnemers zich kunnen inschrijven voor een beschikbare datum en plaats. Het examen vindt plaats op een aangewezen locatie die voldoet aan de gestelde exameneisen.
 • Op een vooraf vastgestelde examenlocaties die voldoet aan de gestelde exameneisen waarbij deelnemers zich kunnen inschrijven voor een beschikbare datum en plaats.
 • Bij een onderwijsinstelling die zelf zorgdraagt voor de organisatie en de afname van het examen.

Direct na afronding van het examen kan de deelnemer het resultaat inzien en bij een voldoende resultaat het certificaat digitaal ontvangen.

Zakelijke markt Onderwijs
€ 79,00 exclusief 21% BTW           € 14,00 exclusief 21% BTW

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u een indruk krijgen van Integrated Learning E-userskills? Doe dan de korte demo.

Bestellen

Losse prijs
Integrated Learning Praktijkopdracht Examen
Losse prijs
(1 gebruiker):
€ 295,00 € 250,00 € 79,00
Staffel Prijzen
Integrated Learning Praktijkopdracht Examen
Extra small
(0-100 users):
€ 4.500,00 € 250,00 € 79,00
Small
(101-250 users):
€ 9.000,00 € 500,00 € 79,00
Medium
(251-750 users):
€ 16.500,00 € 1000,00 € 79,00
Large
(751-2500 users):
€ 21.000,00 € 2000,00 € 79,00
* Prijzen zijn excl. 21% BTW. Een licentie is 1 jaar geldig: bij een verlenging van de licentie geldt een korting van 40% op de adviesprijs.

Bestelformulier

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Over ons

Vanaf de oprichting in 2010 is Quality Mentor een kennisorganisatie en opleidingspartner voor  de kantoor automatisering en het ICT team.

Het opleiden van ICT specialisten en/of PC eindgebruikers kan veel efficiënter !

Laatste Nieuws

Zoeken